Hoe eet je sushi?

Hoe eet je sushi?

Met stokjes, met de handen of met bestek: hoe eet je nou eigenlijk sushi? Uiteraard bepaalt u dit helemaal zelf, maar er zijn wel een aantal sushi-etiquettes waar u zich aan kunt houden zodat u sushi kunt eten als een pro. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje!

 1. Sushi mag ook met de handen gegeten worden
  Eten met stokjes is een vaardigheid waar u even voor moet oefenen voordat u het onder de knie heeft. Veel mensen denken dat het ‘verplicht’ is om sushi met bestek te eten, maar wist u dat sushi traditioneel gezien met de handen wordt gegeten? 
   
 2. Eet een stukje sushi in één keer op
  Sushi wordt vaak gemaakt in mooie porties die u in één hap naar binnen kunt werken. Doe dit daarom ook! Het eten van sushi in stukjes zorgt alleen maar voor extra ongemak omdat de sushi uit elkaar valt.
   
 3. Dip enkel de vis / andere topping in de sojasaus
  Een stuk sushi volledig in de sojasaus dippen, zorgt er niet alleen voor dat de sushi ongelooflijk zout wordt, maar ook dat de sushi uit elkaar gaat vallen! Wanneer u uw sushi dus graag eet met sojasaus, zorg dan dat u enkel de topping in de sojasaus dipt. Zo proeft u meer van de sushi en valt de rijst niet uit elkaar.
   
 4. Doe geen wasabi bij uw sojasaus
  Wasabi wordt door velen gemengd met sojasaus om de sushi net wat meer pit te geven. Maar wist u dat dit eigenlijk niet de bedoeling is? Om de sushi toch wat pittiger te maken, kunt u er wel voor kiezen om een beetje wasabi op uw stukje sushi te doen.
   
 5. Neutraliseer smaken met gember
  Naast sojasaus en wasabi, wordt sushi ook altijd geserveerd met gember. Maar waar is dit eigenlijk voor? De plakjes gember worden bij de sushi geserveerd (of bij u op tafel gelegd) zodat u smaken kunt neutraliseren. Probeer is een plakje tussen twee verschillende rollen door en ervaar zelf hoe uw smaken weer geneutraliseerd worden! 


Sushi eten bij NIRVANA Restaurant

Sushi eten in Rotterdam? De lekkerste en meest verse sushi eet u bij NIRVANA Restaurant. Onze sushi wordt dagelijks vers bereid en prachtig opgemaakt door onze chef-koks zodat onze gasten kunnen genieten van smaakvolle sushi die er ook nog eens prachtig uitziet. 

U kunt de sushi per rol bestellen waarna deze geserveerd wordt met sojasaus, wasabi, gember en bijbehorende eetstokjes. Ook is het mogelijk om verschillende bijgerechten bij te bestellen zodat u uw sushi maaltijd compleet kunt maken.

Reserveer eenvoudig een tafel via onderstaande button en geef eventueel aan dat u sushi komt eten.

Reserveer tafel