10x activiteiten in het Zuiderpark

10x activiteiten in het Zuiderpark

Een ontspannen wandeling, een fietstocht of een bezoek aan de kinderboerderij: het Zuiderpark heeft veel te bieden! Het is niet alleen het grootste stadspark van Nederland, maar u kunt er ook terecht voor vele activiteiten. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in het Zuiderpark in Rotterdam.
 

Het Zuiderpark

Het Zuiderpark is 215 hectare groot en is daarmee het grootste stadspark van Nederland. Naast wandelpaden, bestaat het park ook uit een strandje, bossen, water en een speelterrein voor kinderen. Dit maakt het park geschikt voor jong en oud. 

U kunt het park vinden in Charlois tussen de Waalhaven en het Sandelingeplein. De bereikbaarheid is goed doordat u er vanaf de snelwegen zo bent en het ook eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer, de fiets of te voet.
 

Meer informatie over het Zuiderpark


Activiteiten in het Zuiderpark

Gedurende het hele jaar zijn er diverse activiteiten te ondernemen in het Zuiderpark: zowel voor jong als voor oud. Hieronder vindt u een overzicht van deze activiteiten.
 

1. Een uitgebreide wandeling

De wandelpaden door de prachtige bossen, wateren en grasvelden zijn geschikt voor een lange, ontspannen wandeling, een dagelijks rondje of een sportief hardlooprondje. Er is genoeg te zien en u kunt genieten van de rust.
 

2. Kunst bezichtigen

Tijdens een bezoek aan het Zuiderpark kunt u ook even cultuur snuiven. Op verschillende locaties in het park kunt u namelijk kunst bezichtigen van verschillende kunstenaars waaronder Philip King, Kamiel Verschuren en Gust Romeijn.
 

3. Een bezoek aan de kinderboerderij

Aan de westkant van het Zuiderpark vindt u kinderboerderij De Molenwei. Kinderen kunnen hier op een speelse manier kennis maken met verschillende boerderijdieren. U vindt hier onder andere varkens, pauwen, kippen, konijnen en geitjes. 

De kinderboerderij is normaal gesproken dagelijks geopend van 08:30 tot 16:30, maar dit kan afwijken met de huidige coronamaatregelen.  
 

4. Ontdek de landschappen van Rotterdam in de Plantentuin

Naast kinderboerderij De Molenwei vindt u de Cultuurhistorische Plantentuin. Hier ziet u op één hectare grond alle landschappen uit de omgeving van Rotterdam én bijzondere beplanting. Een bezoek aan de plantentuin is erg leerzaam en ideaal te combineren met een bezoekje aan de kinderboerderij. 
 

5. Rotterdam Ahoy

Naast het Zuiderpark vindt u Rotterdam Ahoy. Dit is één van de grootste evenementenlocaties van Nederland. Wanneer de maatregelen het toelaten, kunt u hier genieten van vele concerten, beurzen, congressen en festivals.

Meer lezen over Rotterdam Ahoy


6. Kano over de wateren van het park

Ontdek het Zuiderpark vanaf het water tijdens een rondje kanoën. U kunt in het park een kano huren om te genieten van de flora en fauna langs het water. Naast kanoën, kunt u op het water ook kajakken, waterfietsen en suppen.
 

7. Bezoek een festival

Als de maatregelen het toelaten, worden er verschillende evenementen georganiseerd in en om het Zuiderpark. Voor de zomer van 2022 zijn er diverse festivals georganiseerd op het festivalterrein naast Rotterdam Ahoy. 
 

8. Gratis sporten op Sportplaza

Een sportieve dag in het Zuiderpark? Bekijk dan eens de mogelijkheden om gratis te sporten bij het openbare sportterrein Sportplaza. Hier vindt u diverse tennisbanen, een padelveld, kunstgrasvelden om te voetballen en twee basketbalvelden.
 

9. Breng een bezoek aan Speeltuin Vreewijk

Aan de rand van het Zuiderpark vindt u Speeltuin Vreewijk: zowel geschikt voor kleine kinderen als voor oudere kinderen tot 12 jaar. In de speeltuin vindt u verschillende speeltoestellen, een sportveld en een zandbak.
 

10. Picknicken langs het water

Met zoveel hectare oppervlakte, is er genoeg ruimte om lekker rustig te picknicken. Uiteraard is het in de zomermaanden wat drukker in het park, maar dat maakt het niet minder leuk om te gaan picknicken. 
 

Combineer een dagje uit in het Zuiderpark met een bezoek aan NIRVANA Restaurant

NIRVANA Restaurant is gelegen in het Zuiderpark en daarmee zeer geschikt om te combineren met een dagje uit in het park. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen in het park waarna u vervolgens een hapje kunt eten of wat kunt drinken in ons restaurant. 
 

Reserveer uw tafel

*Houd de huidige maatregelen in de gaten voor de openingstijden van ons restaurant
 

Nirvana Restaurant in het Zuiderpark Rotterdam